Το Προφίλ του ΙΕΚ

Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιστερίου, είναι από τα αρχαιότερα ΙΕΚ της χώρας με έτος ίδρυσης 1993 και ένα από τα μεγαλύτερα ΙΕΚ, καθώς έχει την έδρα του σε ένα από τους πολυπληθέστερους Δήμους στην ελληνική επικράτεια.

Σήμερα παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε μεταδευτεροβάθμιο επίπεδο σε νέους ανθρώπους ηλικίας 18+, που δυσκολεύονται να μπούνε στο κόσμο της εργασίας, για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους αλλά και ήδη εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους.

Για το έτος κατάρτισης 2018-2019, μέσω άριστα καταρτισμένων εκπαιδευτών και μελών του διοικητικού προσωπικού, παρείχε κατάρτιση σε περίπου 600 καταρτιζόμενους σε 23 τμήματα και απασχόλησε 150 εκπαιδευτές στις διάφορες ειδικότητες όπως Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπείας , Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού  Γραφείου, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ), Τεχνικός Μηχανοτρονικής ,Τεχνικός Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ ,Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας -καλλωπισμού νυχιών    & ονυχοπλαστικής,  Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης,  Στέλεχος διατροφής & διαιτολογίας, Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας (CHEF).

Μέχρι το 2018 λειτουργούσε στην οδό Χαλκίδος & Οδυσσέως. Από 30/4/2018 μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο στην οδό Λευκωσίας 50 όπου είναι η νέα έδρα του.Το ΙΕΚ διαθέτει εξοπλισμένα εργαστήρια πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (διαλέξεις, σεμινάρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις) και έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαστήρια (μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικών, Πληροφορικής, Φυσικοθεραπείας αυτοκινήτων, κομμωτικής, αισθητικής, κλπ) των   Εργαστηριακών Κέντρων (4ο EK και 3ο EK) που συνεργάζεται.

Δεν διαθέτει δικά του εργαστήρια μαγειρικής και έτσι όλα τα εργαστηριακά μαθήματα γίνονται σε άλλους Δημόσιους φορείς (Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών) .

Στα πλαίσια της στρατηγικής του για εξωστρέφεια-διεθνοποίηση, στο ΙΕΚ Περιστερίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει συγκροτηθεί τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν όλα τα θέματα που αφορούν την αναζήτηση, διερεύνηση, διαμόρφωση, σύνταξη, κατάρτιση, έγκριση, συμμετοχή και παρακολούθηση της εκτέλεσης ειδικών προγραμμάτων, τα οποία σχετίζονται με την Επαγγελματική Κατάρτιση και χρηματοδοτούνται, μερικά ή ολικά, από τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα προγράμματα αυτά το ΙΕΚ μπορεί να συμμετέχει και σε συνεργασία με άλλους φορείς του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Η διεύθυνση του ΙΕΚ Περιστερίου πάντα στηρίζει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτών για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων, επισκέψεων σε επαγγελματικούς χώρους, εκθέσεις εθελοντισμό και για οτιδήποτε «ανοίγει» το ΙΕΚ στην αγορά εργασίας και γενικότερα στη κοινωνία.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι από τη σχολή μας αποφοίτησαν πάνω από 7.000 σημερινοί επαγγελματίες, ενώ συνεχίζουν συνειδητά να την επιλέγουν και να την εμπιστεύονται οι περισσότεροι νέοι που επιθυμούν να γίνουν γνωστικά αυτάρκεις και επαγγελματικά επαρκείς, προκειμένου να ανταποκριθούν στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς εργασίας.